Home » Default » Waar koop ik de beste KTM achterbrug

Waar koop ik de beste KTM achterbrug

KTM achterbrug

Simpel gezegd is een achterbrug een as aan de achterkant van de motorfiets waarop het achterwiel rust. Hij bestaat uit twee hoofdsecties die met elkaar verbonden zijn door een vastgemaakte achterbrug.

Hoe herken ik de verschillende types Ktm achterbruggen?

  • Een enkelzijdige achterbrug: Ook wel een 'enkelzijdige as' genoemd, dit is het meest voorkomende type achterbrug. Hij bestaat uit twee lichte buizen die met elkaar verbonden zijn door een beugel, waardoor één kant van het wiel op het frame rust.
  • Een dubbelzijdige achterbrug: Deze heeft een enkele as verbonden door twee rails. De wielen rusten op de rails, die verder uit elkaar staan dan bij een enkelzijdige achterbrug.
  • Een driezijdige achterbrug: Deze heeft drie assen verbonden door drie rails. Parallel aan het frame en loodrecht op het voorwiel lopen twee rails evenwijdig aan de grond en de derde loopt loodrecht op de grond. Hierdoor kan het achterwiel in een lagere positie worden geplaatst, wat de stabiliteit verhoogt.

Aluminium achterbrug

Als je op zoek bent naar een lichtgewicht en eenvoudige oplossing, is een aluminium achterbrug de beste optie voor jou. Hoewel hij niet zo sterk is als de andere, is hij toch geschikt voor de meeste rijomstandigheden. Een ander voordeel van deze achterbrug is dat hij relatief goedkoop te vervangen is. Aluminium staat er echter om bekend kwetsbaarder te zijn voor corrosie en kan vrij gemakkelijk beschadigd raken. Daarom is het aan te bevelen om de achterbrug na 4-5 jaar te vervangen door een nieuwe.

Verschillende soorten achterbruggen

Een carbon achterbrug is extreem licht en stijf. Hij compenseert de beperkte levensduur door zijn extreem hoge sterkte. Een carbon achterbrug is ook een van de duurste types Ktm achterbrug. Aan de andere kant is het ook het meest duurzame type van Ktm achterbrug. Carbon kan hoge temperaturen, lage snelheden en zelfs zout water verdragen zonder beschadigd te raken.

Gesmede achterbruggen worden gemaakt met behulp van een super geavanceerd smeedproces. Dit type Ktm achterbrug staat bekend als de sterkste, gevolgd door de aluminium en dan de carbon. Dit komt omdat de hoge druk smeedproces gebruikt brengt de belasting op het metaal, waardoor het ongelooflijk sterk en duurzaam.

Een vloeistofgekoelde achterbrug is ontworpen voor gebruik op vloeistofgekoelde motoren. Het meest voorkomende type vloeistofgekoelde motor is de flat-twin motor, die meestal wordt aangetroffen in Indian motorfietsen. Hoewel het geen prestatieverbetering biedt, maakt het de motorfiets lichter en verbetert het de brandstofefficiëntie.

Roestvrij staal staat bekend als het meest duurzame type van Ktm achterbrug. Dit komt omdat het is gemaakt van niet-gelegeerd hoogwaardig staal dat geen slijtage en scheuren tijdens normaal gebruik ondervindt. Het is echter ook de duurste optie.

Conclusie

Een Ktm achterbrug is een belangrijk onderdeel van elke motorfiets. Je kunt niet echt genieten van je rit zonder, maar het is niet iets waar je de neiging hebt om veel over na te denken totdat hij kapot gaat. Er zijn verschillende types van Ktm achterbrug beschikbaar, en een die het beste werkt voor uw motorfiets zal afhangen van het merk en model van de motorfiets die u bezit.

Een Ktm-achterbrug is een as aan de achterkant van de motorfiets waarop het achterwiel rust. Hij bestaat uit twee hoofdgedeelten die met elkaar verbonden zijn door een aangebouwde achterbrug.