Home » Default » De keramische coating

De keramische coating

Gratis stockfoto met auto, automobiel, automotive

De keramische coating is een nieuwe benadering van de traditionele carrosserie. De nieuwe technologie produceert duurzame, hoogwaardige coatings op een eenvoudige en economische manier.

Keramische coatings kunnen worden gebruikt voor velg- en carrosseriewerk, zittingen, spiegels, motoren, katalysatoren en nog veel meer. Ze vereisen geen vullen, spoelen of afdekken omdat de coatinginkt droogt terwijl u werkt. De inktzwarte look van keramische coating wordt verkregen door een zwarte basis te mengen met een chemisch tussenproduct, meestal nylonolie of additieven. De zwarte basis wordt chemisch behandeld om de massa, hardheid en absorptie te verminderen, en om bepaalde reacties te ondergaan (er zijn twee soorten keramische basiscoatings).

Keramiek was niet altijd de eerste keuze voor alles. Ze zijn nu een goede keuze voor wielen en carrosserieën, maar ook voor bekleding, dichtingen, motoren en bekleding. Ze worden ook in massa geproduceerd voor de meeste andere auto's dan de meer exclusieve modellen. Keramiek gebruikt in bekerhouders, consoles, enz. kan een grote aanraking van stijl toevoegen. Zij worden gewoonlijk geproduceerd op een machine van de plaatpers en dan overgebracht naar spuitpistolen. Bekerhouders zijn een voorbeeld, de keramische coating crisp is een bekende site.

Ze zijn meestal lage kosten de meerderheid van de tijd, echter bij gebruik van goedkope autolakken, professionele carrosseriebedrijven zijn vaak nodig om een one-off lichaam of paint job te creëren. Mocht u gebruik maken van een inferieure afwerking, zal het lichaam winkels maken een high-end afwerking vergelijkbaar met de OEM of aangepaste paint jobs. Als u het creëren van een eenmalige look voor een re-sell, meestal een inferieure afwerking zal produceren een lagere kosten afwerking zoals is hieronder geïllustreerd.

Ze gebruiken bijna altijd Nicks, Dings, andorkles om een krasbestendige afwerking voor ruitenwissers te creëren.

Veel auto detailers of auto zorg specialisten maken geen gebruik van markt te bereiden vestigingen, ze gebruiken thuis garages, en lenen apparatuur vijftien tot twintig procent van wat ze verkopen. Aan de andere kant concentreren zich op het leveren van schone, gladde, scheurvrije afwerkingen.

Nieuwe voertuigen worden nu zorgvuldiger afgewerkt. De nieuwe glazuurtechniek gebruikt materialen zoals polymeren, metallics, zand, carbonpapier, en terughoudendheidscoating om een niet-schurende duurzaamheid te bereiken.

Een alternatief voor verf op waterbasis is het gebruik van verf. De verven op basis van water hebben variabel afhankelijk van het niveau van bescherming dat zij zullen bieden. Sommigen zijn gelijkaardig aan de oplosmiddelen op basis van water. Sommige zijn GEWOON, wat betekent dat ze helemaal niet compatibel zijn. En dan heb je degenen die niet zal afkomen. Dit zijn degenen die eng zijn met harde schuren. Je zult jezelf moeten pijnigen om ze eraf te krijgen. Verf op waterbasis is een pijn om aan te brengen en te verwijderen en heeft voorgebogen gereedschap nodig. Het ook mengen in en afschilferen van gemakkelijk en vereist opnieuw schilderen elke keer dat u wassen of polijsten uw voertuig.

Verf op waterbasis gaat aanvankelijk een beetje duurder zijn en zal een beetje meer tijd vergen om toe te passen. Maar wees bezorgd over de lange termijn effecten van het gebruik van warm water.

Auto verf gaat meer van een persoonlijke verklaring over jou. Het zegt veel over je persoonlijkheid. Er is een enorme evolutie geweest vanuit het Detroit oogpunt over hoe autolak aan te brengen. De geschiedenis waar we het over hebben is slechts van 1955 tot 1970. Sindsdien is het verfijnd door de handen van ontelbare uitvinders en kunstliefhebbers. Er zijn duizenden ontwerpen, technieken en methoden die zijn verfijnd vanaf de oorspronkelijke houtfinish die met de hand werd aangebracht door een meester-smid in Detroit.