Home » Default » Hoe wax gebruiken

Hoe wax gebruiken

Auto interieur reinigen Den Haag

Breng een laagje wax aan op de autoEen belangrijke stap in de verzorging van de auto is het aanbrengen van wax op de auto. Waxen beschermt de auto tegen allerlei externe krachten. Onthoud dat wax niet alleen werkt en moet worden opgevolgd door conditionering om de lak van de auto te beschermen.

Waxen wordt over het algemeen om twee redenen gedaan. Om de auto te beschermen produceert wax een dunne, transparante laag die aangenaam is voor het oog. Deze waslaag beschermt de lak tegen gevaren die krassen en vlekken kunnen veroorzaken, zoals vervuiling, rondvliegend vuil, zure regen, en vooral tegen zonlicht.

Een ander doel van waxen is doorverkoop. De meeste fabrikanten sturen uw auto na elke paar jaar op voor een detailbeurt. Detailing beschadigt het uiterlijk van de auto en de conditie van de lederen bekleding vermindert na verloop van tijd. Voordat u de auto voor detailing opstuurt, moet u ervoor zorgen dat de auto alle wasmank en de opbouw daarvan verwijdert. U moet een waslaag aanbrengen op elke centimeter van de auto.

Kijk tijdens het waxen naar plekken wax rond de ramen en tussen de remleidingen. Dit zijn de plekken die het snelst ophopen, omdat in kleine ruimtes meer wax wordt afgescheiden. Ga met een kam met fijne tanden over de hele auto, want zelfs de kleinste vlekjes kunnen sporen achterlaten. Breng tussen de lagen door extra lagen polish aan om de lak te beschermen.

De hele auto moet ten minste om de twee maanden in de was worden gezet. U kunt de wax overdag of ‘s nachts aanbrengen. Laat de wax een tijdje drogen voordat u hem uitwrijft. Buffer de wax nadat hij goed droog is. Zorg ervoor dat u de grootste aandacht besteedt aan de lak en geen andere delen van de auto. Het uitwrijven moet gebeuren op een schaduwrijke plaats om fel zonlicht te vermijden. De wax doet geen goed als hij in direct zonlicht wordt aangebracht. Het hele proces duurt ongeveer vier uur. Kijk tijdens het waxen naar alle afdichtingen, naden en spleten van de auto.

Het waxen moet ongeveer vier uur duren. Gedurende deze tijd moet u de auto wassen en drogen, en dan wax aanbrengen op een goed gebied met ongeveer vier uur wax. Nadat de auto in de wax is gezet, laat u hem ongeveer een uur staan, zodat de wax de kans krijgt volledig te drogen. Als dat klaar is, wordt de wax hard en hecht hij zich goed aan de lak, zodat deze blijft glanzen. U kunt de doeltreffendheid van de wax aflezen aan de hoeveelheid strepen die zich vormen tijdens het inkapselen van de wax.

Een goede wax is heel weinig aanwezig, zelfs als hij twee of drie uur is aangebracht. De meeste waxen moeten iets langer dan twee uur worden aangebracht. De meeste waxen hoeven niet opnieuw te worden aangebracht nadat ze voor langere tijd in de was zijn gezet. Als de wax steeds opnieuw wordt aangebracht, wordt het oppervlak dof en neemt het water steeds meer op. Dit zijn dingen om in overweging te nemen als u besluit om te waxen.